Πλακάκια μπάνιου - Πως θα επιλέξω πλακάκια μπάνιου;

27
Jul
2021

Στην κατασκευή του μπάνιου επιβάλλεται να επιλέξετε πλακάκια που θα “ντύσουν” τους τοίχους και το δάπεδο, εφόσον είναι το πρώτο στοιχείο που προσέχει κανείς σε αυτούς τους χώρους. Η όμορφη όψη ενός δαπέδου ή ενός τοίχου επενδυμένου με πλακάκια δεν είναι μόνο θέμα γούστου, αλλά και ποιότητας κατασκευής. Η επιλογή των κατάλληλων πλακιδίων εξασφαλίζει όχι μόνο ομορφιά, αλλά λειτουργικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής, ανάλογα με τη χρήση του χώρου.

Ένα από τα βασικά κριτήρια κατά την επιλογή κεραμικών πλακιδίων είναι η υφή τους. Υπάρχουν δύο είδη υφής που είναι είναι κατάλληλα για πλακάκια μπάνιου, τα γυαλιστερά πλακάκια και τα ματ πλακάκια, για την επένδυση του τοίχου και του δαπέδου του μπάνιου. Η κάθε υφή έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, που όμως γνωρίζοντας τα, μπορείτε να επιλέξετε την τέλεια διαμόρφωση για το μπάνιο σας.

Α. Γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου

Αυτός ο τύπος πλακιδίων προτείνεται για τους τοίχους του μπάνιου. Η επιφάνειά τους αντανακλά τις ακτίνες από τις συσκευές φωτισμού, πολλαπλασιάζοντας τις και γεμίζοντας πληθωρικά το μπάνιο με φως. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα γυαλιστερά πλακάκια ως απαραίτητο στοιχείο πολυτέλειας και στυλ. Μια τέτοια επιλογή γυαλιστερής επιφάνειας πάντα φαίνεται όμορφη και στυλάτη. Με αυτό, μπορείτε να μεταμορφώσετε ακόμη και ένα πολύ μέτριο εσωτερικό και να κρύψετε μερικές από τις αδυναμίες του χώρου.
  • Πλεονέκτημα των γυαλιστερών πλακιδίων είναι η ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας. Το μικρό μπάνιο θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο δωμάτιο μόνο χάρη σε ένα γυαλιστερό πλακάκι. Η λαμπερή επιφάνεια θα προσελκύσει τους λάτρεις των πολυτελών, κομψών εσωτερικών χώρων και χρησιμοποιείται συχνά για διακόσμηση τοίχων. Όμως μειονεκτεί όταν εφαρμόζεται στο πάτωμα καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη φροντίδα του λόγω του γυαλιστερού φινιρίσματος που έχει.
Το γυαλιστερό πλακάκι μπάνιου, εκτός από την συνεχή φροντίδα καθαρισμού που χρειάζεται υστερεί και σε άλλα εξίσου σημαντικά θέματα:
  • Στενό εύρος εφαρμογής: Τα γυαλιστερά πλακάκια είναι ιδανικά για την επένδυση τοίχων, αλλά η τοποθέτηση σε δάπεδο είναι τραυματική υπόθεση. Ο χαμηλός συντελεστή τριβής με μηδενική ανοχή στην υγρασία, το καθιστά ολισθηρό ακόμα και χωρίς να βρέχεται. Αυτά τα πλακάκια δεν συνιστώνται για δάπεδο, επειδή υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.
  • Η πολυτέλεια των πλακιδίων δεν είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή: Στη γυαλιστερή επιφάνεια φαίνονται όλα, οι δαχτυλιές και η ρύπανση της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο πλακίδιο δεν είναι αρκετά κατάλληλο για καθημερινή χρήση και τη δημιουργία μιας χαλαρής οικογενειακής ατμόσφαιρας.
  • Δυσκολία στην φροντίδα. Το πλακάκι με γυαλιστερή επιφάνεια απαιτεί συχνό και λεπτομερές πλύσιμο. Σε αυτό θα είναι ορατά τα μικρότερα σταγονίδια, σκόνη και βρωμιά. Και κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα πρέπει να φροντίσουμε, ώστε να μην έχει λεκέδες από το νερό. Ακόμη και όταν αγγίζετε το χέρι, υπάρχει κίνδυνος να αφήσετε σημάδι. Και το γυαλιστερό πάτωμα θα φαίνεται βρώμικο σχεδόν όλη την ώρα.
  • Το γυαλιστερό πλακάκι δεν είναι κατάλληλο για καλά φωτισμένα δωμάτια. Οι ακτίνες φωτός δημιουργούν αντανακλάσεις στις επιφάνειες, και αυτό μειώνει την φωτεινότητα του εσωτερικού χώρου. Επίσης οι αντανακλάσεις στο πέρασμα του χρόνου θα αρχίσουν να γίνονται ενοχλητικές και κουραστικές.
  • Χαμηλή αντοχή στα προϊόντα καθαρισμού: Είναι αδύνατο να καθαρίσετε ένα τέτοιο πλακίδιο με απορρυπαντικά που περιέχουν στη σύνθεσή τους σκόνη, καθώς η επιφάνεια θα χαράζεται εύκολα και θα είναι αδύνατο να επαναφέρεται την αρχική γυαλάδα της επιφάνειας.

Β. Ματ πλακάκια μπάνιου

Αυτός ο τύπος πλακιδίων χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο στυλ σε όλο το μπάνιο. Τα ματ πλακάκια μπάνιου είναι κατάλληλα για μοντέρνο σχεδιασμό. Μπορούν να συνθέσουν ένα πολυτελές μπάνιο, δημιουργώντας μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα.
Πολλοί καταναλωτές δεν επιλέγουν ματ πλακάκια μπάνιου λόγω της απλότητας της εμφάνισής τους. Αλλά αν επιλέξετε τα σωστά στοιχεία, το εσωτερικό του μπάνιου θα αναδείξει την επιθυμητή πολυτέλεια. Η διακριτική τους εμφάνιση γίνεται η βάση της μοντέρνας εμφάνισης και αναδεικνύουν τη σύνθεση των στοιχείων, υδραυλικά και έπιπλα, του μπάνιου σας. Δηλαδή, με απλά λόγια, τα ματ πλακάκια μπάνιου "δεν κλέβουν την παράσταση"!
  • Τα ματ πλακάκια μπάνιου είναι εξίσου κατάλληλα για διακόσμηση τοίχων και δαπέδων: Θεωρούνται ότι είναι "θερμότερα" με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και στη χρήση και δεν τα βαριέσαι ακόμη και μετά από πολύ καιρό.
  • Είναι εύκολο να καθαριστούν και δεν χρειάζονται συχνό καθαρισμό: Επιπλέον, δεν χρειάζεται να τρίβετε για να λάμψει. Δεν επηρεάζονται εξωτερικά και οι πολύ ισχυρές βρωμιές μπορούν εύκολα να καθαριστούν με ειδική σκόνη. Δυσκολίες μπορεί να προκύψουν μόνο με ακατέργαστες επικαλύψεις, και βρωμιά που κολλάει στην πορώδη επιφάνεια που είναι δύσκολο να καθαριστεί. Τυχόν μικρά χτυπηματάκια και γρατζουνιές είναι σχεδόν αόρατες σε πλακάκια με επιφάνεια ματ.
Τα μειονεκτήματα των ματ πλακιδίων μπάνιου είναι πολύ λίγα αλλά σημαντικά:
  • Δεν αρκούν από μόνα τους να δημιουργήσουν πολυτέλεια και κομψό αποτέλεσμα: Απαιτούν ένα συνδυασμό επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων ώστε η σύνθεση του μπάνιου σας να αποπνέει πολυτέλεια και στυλ. Η επιτυχία της πολυτελής εμφάνισης ενός μπάνιου με ματ πλακάκια εξαρτάται απόλυτα από την ποσότητα και την ποιότητα των επιλεγμένων στοιχείων που το συνθέτουν.
  • Τα ματ πλακάκια κάνουν το μπάνιο λιγότερο φωτεινό: Εδώ είναι απαραίτητο να υπάρχει καλό επίπεδο φωτισμού σε ένα μεγάλο μέρος του μπάνιου. Ο φωτισμός χώρου είναι μια σημαντική πτυχή στην επιτυχή δημιουργία ενός εξαιρετικού σχεδιασμού. Σε χώρους με ανεπαρκή φωτισμό, χάνονται τα ματ πλακίδια και γίνονται λιγότερο ελκυστικά.
Συνοψίζοντας για τα πλακάκια μπάνιου:
Κάθε καταναλωτής επιλέγει τον καλύτερο συνδυασμό που ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις δυνατότητές του. Επίσης να σημειώσουμε ότι οι σύγχρονοι σχεδιαστές συχνά συνδυάζουν αυτούς τους δύο τύπους μαζί για πολύ κομψή και ασυνήθιστη πολυτέλεια και εμφάνιση. Για παράδειγμα, στο δάπεδο μπορεί να εφαρμοστεί ματ πλακάκι δαπέδου ενώ οι τοίχοι να επενδυθούν με γυαλιστερό πλακάκι. Στο τελικό αποτέλεσμα, όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του σπιτιού, επειδή ο σχεδιασμός του μπάνιου θα πρέπει να είναι όχι μόνο πρακτικός, αλλά και ευχάριστος στο μάτι.

 

 
  0
Εταιρείες

Δείτε τις όλες ›

Τηλ. παραγγελίες 210.5540.632 / 694.2222.335

Αποστολή προϊόντων σε όλη την Ελλάδα!

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας!

Μοναδική ποιότητα, ασυναγώνιστες τιμές!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας: Εγγραφή

IL BAGNO © 2024. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®